Spor & Fitness
 
Fitness kelime olarak "Sağlıklı ve formda olmak” anlamındadır. Bir çok egzersize dayalı bir spordur. Diğer bütün sporlardan farklı bir hedef olarak, bütün kasların tek tek aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanır.

Fitness sporu vücutta endorfin, östrojen veya testesteron hormonu salgılanmasını arttırıcı özelliğe sahiptir. Bu da kişinin kendisini psikolojik olarak daha iyi ve zinde hissetmesini sağlar. Vücudun forma girmesi de özgüveni arttırır. Psikolojik iyileşme sağlayarak stresten uzaklaştırır. Daha sağlıklı ve hızlı düşünmeyi sağlar.

Metobolizmayı hızlandırır. Enerjiyi arttırır. Uykuyu düzenler. Kalp ve damar sistemini güçlendirir. Uzun dönemli fitness sporuyla uğraşanların kanser ve kalp krizine yakalanma riski, eskiye kıyasla düşer. Kalori yakmayı ve vücudun enerji sistemini düzenlemeyi sağladığından şeker hastaları için de doktor kontrolünde olmak kaydıyla önerilmektedir. 

Lidya Sardes Hotel Faustina Spa bünyesinde yer alan fitness salonumuzda konusunda uzman eğiticiler nezaretinde modern egzersiz ekipmanları ile vücudunuza hak ettiği özeni göstermenin yanı sıra Vitamin bardaki nefis içecekler ile enerjinizi koruyabilirsiniz. 

Fitness’in faydaları saymakla bitmiyor. İşte size bu faydalardan bir kaçı;

Kalp Sağlığı
Düzenli fiziksel aktivite kan basıncınızı, kolesterol seviyenizi düşürebilir ve ikinci tip diyabet ya da kalp hastalığı gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltabilir.

Kemik Güçlendirme
Egzersiz, güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmanın iyi bir yolu. Yaşlılıkla bağlantılı gelişen kemik erimesini yavaşlatmanın da doğru bir yolu.

Fiziksel Görünüm
Formda olduğunuzda daha iyi görüneceksiniz. Fitness kaslarınızı şekillendirmenizi ve sağlıklı bir kiloda kalmanızı sağlayacak. Hatta duruşunuzu daha da iyi hale getirmeniz mümkün.

Bedenen ve Ruhen Sağlıklı Hissetme
Formda olmak ve fizik olarak iyi görünmek size daha da enerji verecek, kaygı ve depresyonu azaltacak, kendinize olan güveninizi arttıracak ve stresle baş etmenizde size yardımcı olacak.

Sosyal Hayat
Fitness grup olarak yapılabilen, hatta grup olarak yapıldığında çok daha keyif veren bir spordur. Bu özelliği ile başlı başına sosyal bir aktivitedir. Aktif kalmanın size hayattan zevk almak, yeni arkadaşlar edinmek ve ailenizle daha kaliteli zamanlar yaşamak gibi katkıları olacağını unutmayın. Böylelikle sosyal hayatınız da gelişecek. Lidya Sardes Hotel ailesi ve sosyal çevresi ile birlikte spor yapmak isteyen misafirlerine çok cazip üyelik imkanları sunuyor.
 
Lidya Sardes Hotel’de, Ruh ve beden sağlığınız fitness sayesinde düzene girecek, her gün daha iyi görünüp, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Şimdi tam başlama zamanı. Farkı hemen göreceksiniz; hem bedeninizde, hem de zihninizde. 

Üye  olmak mı istiyorsunuz? Hemen bizi arayın...
 
 
0 236 715 55 55