İLÇEMİZ SALİHLİ


Doğal ve yapay gölleri, ırmak ve çayları, zengin bitki örtüsüne sahip dağları, şifa dağıtan termal suları, büyük ve verimli ovasıyla bir doğa ve tarih harikası Salihli kenti, Anadolu yarım adasının batısında, Ege bölgesinin neredeyse kalbi sayılabilecek tam merkezinde yer alır.

 
Anadolu uzantısındaki tam yeri, 28.08’ derece doğu boylamı, 38.29’ derece kuzey enlemindedir. Denizden yüksekliği (Rakım) 111 metredir. Yüz ölçümü 1.302 Km2 olup, Doğudan Kula, kuzey doğudan Köprübaşı, kuzeyden Gördes, kuzeybatıdan Gölmarmara, batıdan Ahmetli, güneyden İzmir ilinin ilçesi Ödemiş ve güneybatıdan Alaşehir ile çevrilidir.

Çağdaş bir kent özelliği taşıyan ve insanoğlunun ilk çağlardan beri Tanrının bahşettiği doğal güzelliklerden yararlanmak için yerleştiği Salihli ve çevresi bugün 160 bin kişiyi barındırmaktadır. 120 bine yaklaşan merkez nüfusuyla Salihli Ege bölgesinin üçüncü büyük ilçesidir.

Salihli'nin Havadan görünüşü
Bağrında gün ışığına çıkmayı bekleyen Lidya, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma çeşitli arkeolojik yapı barındıran Salihli "Kültürel Turizm potansiyeli” açısından Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir.
Termal suları, insanoğluna şifa dağıttığı gibi kent merkezinde yaklaşık 6 bin hane, işyeri ile kamu kurum ve kuruluşlarını Jeotermal sistemi ile ısıtılmaktadır.

 
Yaşları 100 ila 600 arasında değişen onlarca anıt ağaç, bereketli ovasına yayılmış binlerce bağ ve bahçeleri ile yaz, kış sahip olduğu yeşil dokusu, doğal zenginlikleri nedeniyle haklı olarak ”Zümrüt Salihli” adı ile de tanınmaktadır.
Salihli bugün, tarihinin, coğrafyasının, sahip olduğu değerlerinin ve gücünün bilincinde, 21. yüzyılın çağdaş ve sağlıklı bir kenti olmak için çalışmaya, üretmeye ve gelişmeye devam ediyor. Sizleri, üzerinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz kentimizin henüz keşfedilmemiş doğal güzelliklerini, tarihi Sardes kentini görmeye, yaşamaya davet ediyoruz.

Salihli'nin Panoramik Görüntüsü

 

Adres
Kurşunlu Kaplıcaları Yolu Salihli – Manisa / Türkiye
Havaalanı
107 km. (Adnan Menderes  Havaalanı)
Merkeze Uzaklık
2 km. (Salihli)
Telefon
00 90 236 715 5555
Fax
00 90 236 714 9000
Sezon
12 Ay
Konum
9.500 m2 lik alan içerisine özel tasarlanmış mimarisi ile Kurşunlu Vadisi girişindedir.
Pansiyon
Oda Kahvaltı & Yarım Pansiyon
C/Out
12:00
C/In
14:00
Geç Ayrılış
Geç ayrılışta oda ücretinin tamamı alınmaktadır.
Kredi Kartı
Visa , Eurocard , Mastercard
Evcil Hayvan
Evcil hayvan kabul edilmemektedir.

 

Tarih Ve Kültürel Değerleri Görmek İçin Tıklayınız..