Salihli Hava Durumu

 


Salihli'de Akdeniz İklimi hakimdir. İstisnalar haricinde sıcaklık yıl boyu +5 ila 30 C arasında seyretmektedir. Dört mevsimin tüm güzelliklerini doyasıya duyumsayabileceğiniz Salihli’de cephe sistemlerinin bazen fazlaca etkili olması durumunda, özellikle bahar aylarında aynı günde 4 mevsimi yaşayabilirsiniz.
 

En yüksek nem ocak, şubat aylarında, en düşük nem ise, temmuz, ağustos aylarında ölçülmüştür. Yıllık ortalama yağış miktarı 500 mm civarındadır. Akdeniz yağış rejiminde olması dolayısıyla yağışın %48'i kış, % 27'si ilkbahar, %8'i sonbahar, %7'si de yaz mevsiminde düşmektedir. Ancak bazı yaz aylarında hiç yağış düşmediği de görülebilmektedir.
Salihli’nin sırtını yasladığı Bozdağ’ın kuzey yamaçları, kış aylarında  kış sporu meraklılarına 30 dakikada şehirden kayak pistine ulaşma kolaylılığını, ilkbaharda yeşilin bin bir tonu ile rengarenk çiçeklerin coşkulu sevincini,  yazın sıcaklardan bunalanlara serin bir esintiyle rahatlamanın keyfini ve sonbaharda  çınar ağaçlarının sararan yaprakları arasında gezinti yapma imkanını sunmaktadır.

 


Gelin Lidya Sardes Hotel’ de bu muhteşem doğayı sizlerle paylaşalım. Çam ormanlarının yağmur yağarken sunduğu büyülü manzaraya, gün batımında güneşin kızıla boyadığı gökyüzünün nefis görüntüsüne hayran kalacaksınız. Yüzlerce kırlangıca ev sahipliği yapan tesisimizde kendinizi bir kırlangıç kadar hür ve güvende hissedeceksiniz.